Olematon kirjoitti omassa blogissaan läheisyydenkaipuusta, turvattomuudentunteesta ja epävarmuudesta. Päivän polttavia aiheita täälläkin. Ja näin hetki ennen terapiaan menoa vetävät mielen hiljaiseksi. Samalla kuitenkin välähtelee mielikuvia jo eletystä elämästä ja siitä ihmisestä, joka olin vielä tuolloin.

Mihin katosi se nainen, joka lähti miehensä kanssa vuosihääpäivämatkalle Tallinnaan reilu kuukausi sitten? Se nainen oli varma siitä, että mikään ei ole varmaa - paitsi epävarma. Se nainen tiesi, ettei vaatimusta omasta onnesta voi asettaa toisen niskaan. Se nainen vastasi miehensä kysymykseen erilleenmuutosta, että "Jos tässä käy niin, että löydät toisen, niin se takuulla tekee kipeää ja mun on käsiteltävä se. Ajattelen kuitenkin, että mikään ei tapahdu ilman tarkoitusta, joten silloin asioiden on tarkoitettu tapahtuvan juuri niin. Sitten me ollaan eletty yhdessä se aika, mikä meille oli tarkoitettukin. Ja meidän on ollut tarkoitus oppia yhteisestä ajasta ja sen päättymisestä jotakin."

Entä mitä nyt sitten. Nainen tietää jälleen uudesta kokemuksesta, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Nainen tietää, että ollakseen onnellinen, hänen on otettava siitä itse vastuu. Mutta nainen ei vielä tiedä, mikä naisen tekisi onnelliseksi. Eikä se nainen tiedä, miksi asioiden oli tarkoitettu tapahtuvan näin.

Nainen tietää, että on suorastaan polttava kaipuu lähelle. Ja sitten kun pääsee lähelle, nainen miettii, että miksi siihen oli niin kovasti päästävä. Ei se lisännyt turvallisuudentunnetta vaan menettämisen pelkoa ja epävarmuutta.

Ja kun terapeutti puhuu siitä, että naisella on aikaa, mutta ei ikänsä puolesta kuitenkaan ihan hirvittävästi, niin miksi se olettaa, että nainen haluaa miehen ja lapsia. Tai ehkä nainen haluaakin jossain vaiheessa miehen ja lapsia, mutta ei kenen tahansa kanssa. Sen puolesta aika saa ajaa vaikka ohi. Nainen voisi tyytyä pelkästään mieheenkin, jos sitten ei tarvitsisi hoppuilla ja kiirehtiä. Mutta tällä hetkellä nainen ei näe mahdollisuutta siihen, että voisi päästää lähelleen ketään toista miestä kuin sen, jonka aiemminkin valitsi.

Näissä aatoksissa kohti terapiaa.